***       Водещите вечерни новини       на 26 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 26 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руската Дума изпрати официална заплаха, пълна с обиди, до българска партия. Асен Василев с коментар за отсъствието на Радев


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 януари   

 

Писмото приключва с: „ Приемете, уважаеми господин ръководител, уверения във високата ми към вас респект “.

Половината от декларацията е цялостна с рецензии към партията, управлявана от ген. Атанасов. Тя е избрана като „ известна с гневната си русофобия, пореден покровител на прозападната ориентировка на България и присъединяване ѝ във всички случки на НАТО “.

Депутатите от Руската Дума показват „ извънредно отвращение “ тъй като е препоръчано до края на 2024 година да се махне паметника на руския окупатор Альоша, който обаче те назовават: „ руския войник-освободител „ Альоша “. 

И не престават с фантасмагориите си: „ Поредната безразсъдна враждебна постъпка на представителите на партия ДСБ е очевидна проява на надменно отношение към историята на страната им, лицемерен опит за опозоряване на общата историческа памет на нашите приятелски нации, маниакално обезверен опит да се принизи героичният героизъм на руските бойци, решаващият принос на Съюз на съветските социалистически републики и руския народ в битката с нацизма по време на Втората международна война “.

***

Как го извъртат все едно е някак си тяхна заслугата, че хората, които живеят в други страни ще могат да гласоподават. 

Това са демократични страни, където, в случай че руснаците желаят да гласоподават на техните си избори, гласоподават. 

Но Захарова го изкарва все едно е някак си заслуга на съветските управляващи – че са постигнали като че ли нещо кой знае какво, че ще се гласоподава в „ неприятелските страни “. 

Обявени за „ вражески “, тъй като глобиха съветските главорези поради кървавата им лакомия за територия, която нарекоха „ специфична военна интервенция “.

И какво излиза? Че единствената неприятелска страна за руснаците е самата Русия. 

„ Гражданите на нашата страна, които живеят в вражески страни, наложили наказания на против нас поради специфичната военна интервенция в Украйна, ще могат да гласоподават на президентските избори през март “, това сподели през днешния ден говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Служителката в дипломатическата централа съобщи, че изборни секции ще има във всички страни, в които Русия има дипломатически задачи.

***

„ Освен това не забравяй, че съм болшевик. Долу буржоазията! Има ли човек на света, който да ме е видял да работя, когато мога да си го спестя? Не. И освен, че не се преправям като вас, простаци, а и извършвам кражба, просто, с цел да покажа, че съм самостоятелен. 
[…] 

Е, за възмездие открих метод да му извършвам кражба млякото.
[…] 

Не че желаех да го пия, тъй като – нали разбираш – аз ненавиждам мляко; само че въпросът е в правилото “. 

~ Джордж Оруел, Down and out in Paris and London (1933 г.)

***

„ Не съм експерт по право, само че съгласно мен всеки би трябвало да си извършва конституционните отговорности, без значение дали му харесва или не “. 

Това разяснява пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и финансов министър Асен Василев.

***

Зам.-търговският шеф на футболен клуб " Ботев " Пловдив Въльо Петров, шефът по сигурността на клуба Милен Стоянов и двамата служители на реда Галин Колев и Мартин Ламбрев остават зад решетките.

Това е решението на окръжния арбитър Михаела Добрева, откакто чу тезата на обвиняването и отбраната на юристите на четиримата, предава Trafficnews.

„ Преди няколко месеца пристигнаха група мъже, които се представяха за чиновници на ГДБОП, ДАНС и на „ Вътрешна сигурност “. Вадеха карти и започнаха всеобщо да тормозят хората, които показват мнението си срещу съветския ни президент (Антон Зингаревич, притежател на „ Ботев “) “, описа единият мъж.  

***

„ Сигнал от господин Владимир Павлов, комшия на Габриела Славова, е подаден през юли 2021 година на тел. 112., като сигналът е бил трансфериран към Национална телефонна линия за деца в риск. Сигналът е постъпил при нас на 3 юли 2021г. Той е подаден за това, че малолетното дете е оставено за неопределен срок единствено ". Това сподели пред публицисти началникът на отдел Закрила на детето Бургас Димитрина Чочорова във връзка със брачната половинка и тъщата на убития Пейо Пеев, които са оставяли детето на Габриела Михаел без контрол в дома му в Бургас.

По думите ѝ съседът е взел детето при себе си и по-късно е подал сигнал. 

Проведени са диалози с детето, майката, бабата и прабабата по майчина линия, с бащата по телефона и със сигналоподавателя “.

***

„ Руското отделение за ръководство на дронове в Украйна, с кодово име " Денят на страшния съд ", бе де факто унищожено ", това написа хърватската медия " Индекс ".

„ Въоръжените сили под командването на Киев изввръшиха ракетен удар по военни на окупаторите край град Иловайск, в източната украинска Донецка област ", добави изданието.

„ При нападението бяха употребявани доставени от Съединени американски щати ракети " Хаймарс ", уточни още цитираната медия.

***

***

От 20 декември до 20 януари повече от един милион изявления на немски език са били оповестени в " Екс " от 50 000 подправени акаунта, сочи разбор, изработен от специалисти в министерството. 

Резултатите от изследването бяха оповестени през днешния ден от сп. " Шпигел ". 

Често се среща обвиняването, че немското държавно управление подценява личните си жители, с цел да поддържа Украйна в битката ѝ против съветската инвазия.

***

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън означи Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, като предизвести, че след нападенията на Хамас против Израел и напъните да се омаловажи случилото се в този ден се следят тревожни признаци за растеж на антисемитизма, съобщи Ройтерс.

През май предходната година Байдън постави началото на първата национална тактика на Съединени американски щати за противопоставяне на антисемитизма. Днес американският президент съобщи, че напомнянето за Холокоста и " бича на антисемитизма " е по-належащо от всеки път след нападението на Хамас, при което бяха убити към 1200 души – най-кървавата офанзива в Израел от основаването на еврейската страна през 1948 година

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР